Birte Claire Højberg


c/o Galleri Bekker
Rørholmsgade 13
1352 København K.

Privat:
Løvtoften 6
2630 Taastrup
(+45) 4399 5316 - 4029 2962

birteclaire@hoejberg.com

www.hoejberg.com

Uddannet på kunstskole i Tyrkiet samt af malerne Gerda Swane, Benny Aage Møller og Per Engelmann

Med rod i ekspressionismen sættes form og farve i højsædet. Der males ud fra egne oplevelser, drømme og fantasier med stor vægt på koloristisk balance og skønhed. Emnerne er oftest kærlighed, som regel udtrykt ved det kvindeligge aspekt, idet det smukke kropssprog på en gang udtrykker ro og værdighed og samtidig en uforklarlig, kraftfuld udstråling.

Medlem af Kunstgruppen FUGA, International Council of Art and Culture og Rørholmsgade-kunstnerne. Medtaget i Artguide København

Solgt bl.a. til: Trundholm, Ishøj og Ballerup Kommuner, Amtsgårdene i Roskilde og Københavns Amt, H.C. Andersen International Design København/Japan, PriceWaterhouseCoopers, Copydan, Panbo Houses, Novo Nordisk, Københavns Lufthavn, DJØF

Udstillinger: Utallige gallerier, kunstforeninger, institutioner og firmaer i ind- og udland , herunder Tyrkiet, Indien og Tyskland.

Udsmykninger: TeleDanica, København

Studenterhjælpen, København og Århus

Permanent udstilling:
Galleri Bekker, Rørholmsgade 13, København K

åbent første søndag i hver måned kl 13-16.

Specialopgave:
H.C.Andersen International Design, København/Japan

Kåringer:
Årets kunstner (2001) hos DJØF

Citat fra kunstanmelder:
Birte Claire Højberg er kolorist. Hendes billedsprog er abstrakt. Hendes inspiration er verden rundt om hende. De daglige indtryk bliver bearbejdet i nattens drømme for så at manifestere sig på lærredet. Drømme og fantasier giver motiver til billederne. Figurer, mennesker og dyr er genkendelige elementer i billederne. Disse bliver sammenholdt af en abstrakt konturstreg, en streg, som er meget sart, men samtidg markant. Figurerne optræder i en ikke logisk rækkefølge, så en beskuer fornemmer fragmenter af den surrealistiske udtryksform.

Farverne har sin egen visuelle værdi, og hendes brug af farver er fascinerende, Hvert enkelt billede har en farve som overtone med indslag af andre primærfarver sat sammen i harmonisk komposition. Billederne er jævnt belyst, og fornemmer ikke, at noget skal i focus fremfor noget andet. Billederne er malet i en romantisk billedtradition. Materialerne er olie og acryl på lærred.

Af: Ragnhild Sørstrømmen
Kunsthistoriker

Tilbage til
de deltagende
kunstnere

BILLEDER